aarhus pride parade

Aarhus Pride starter hvert år med en parade gennem byens gader, for at skabe synlighed om de forskellige foreninger og det store fællesskab der ligger i LGBTQIA+ miljøet.

Paraden er opdelt i diverse foreninger og grupper. Mange af grupperne tilbyder at man kan gå med dem i optoget. Ellers kan man gå med bagerst i paraden.

Læs mere her på siden om praktiske informationer, regler og hvor du kan tilmelde dig. Vi glæder os meget til at se dig til næste Aarhus Pride!

OBS! Der er lukket for tilmelding

Billede af Aarhus pride parade

Praktisk information om paraden

Deltagelse i paraden er gratis for alle

10.45: Paradesamling på Bispetorv
11.30: Afgang Bispetorv

På hele ruten har vi Samaritter med, hvis uheldet skulle være ude. Bliver der behov for dem, henvend jer venligst direkte til Samaritterne eller til paradevagterne.

Samaritterne og Aarhus Pride beder jer om at tage rigeligt vand med til jer selv – og ikke kun drikke alkohol undervejs. Husk at bruge solcreme og søge skygge, hvis I bliver utilpasse. Hold øje med jeres egen gruppe, men også gerne andre, der er med i paraden.

Paraden er som udgangspunkt gående. Motoriserede køretøjer er ikke tilladt. Undtagen følgende:

Barnevogn // Cykel // (Elektrisk) Kørestol // Kængurustylte // Løbehjul // Rollator // Rulleskøjter // Skateboard // Stylter // Trillebør // Trækvogn

Det er færdselslovens bestemmelser der er gældende under hele Paraden, så derfor bedes i udvise agtpågivenhed og hensyn over for den øvrige færdsel. Politiet har ansvaret og deres anvisninger SKAL efterkommes!!

Opstilling
Paraderute
Paradeopstilling 2024
Paradeopstilling

Husk at I har mulighed for at vinde den ærefulde Paradepris!

Tryk på knappen for at læse, hvordan I kan vinde den

paraderækkefølgen

TBA!

OBS!
Er I et firma, en kommerciel partner eller en landsorganisation som vil deltage i Paraden skal I kontakte Aarhus Pride på info@aarhuspride.dk for yderligere information. Det er ikke tilladt at eksponere varemærker eller logoer i Pride Paraden uden forudgående aftale med os.

paraderegler

Paradevagternes og politiets anvisninger SKAL følges!

Vær opmærksom på og giv plads til udrykningskøretøjer.

Paraden tilsidesætter ikke gældende lovgivning om blufærdighedskrænkelse og lignende.

Efterlad ikke affald – brug skraldespandene.

Alle grupper skal holde afstanden til gruppen foran. Der må ikke være ‘huller’ mellem grupperne.

Det er ikke tilladt at uddele materiale undervejs.

kontakt

har du spørgsmål, så e-mail vores paradeansvarlige